Inhetnieuws.nl
25 november 2015

Artikelen tot vandaag

Politiebond boos op ombudsman
ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp is niet blij met uitlatingen van Nationale Ombudsman Alex Brenninkmeijer over een gewelddadige arrestatie in Rotterdam. Die zei dat hij zich niet aan de indruk kan onttrekken dat het optreden van de betrokken agente hierbij disproportioneel was en ongepast.
Nederlands Dagblad 15 augustus 2012 - ook in: Metro
ACP bezorgd om werkdruk Nationale Politie
Politievakbond ACP maakt zich zorgen over een mogelijk te grote werkdruk bij de Nationale Politie. Dat schrijft voorzitter Gerrit van de Kamp woensdag in een brief aan Gerard Bouman, kwartiermaker van de Nationale Politie.
RTL Nieuws 15 augustus 2012
ACP niet blij met zaak opgepakte dj
Via sociale media is een verkeerd beeld ontstaan van het politieoptreden tegen dj The Flexican afgelopen weekeinde in Eindhoven. Daardoor hebben buitenstaanders veel te snel hun mening klaar over het incident.
Nederlands Dagblad 31 juli 2012 - ook in: RTL Nieuws
ACP: blij dat het klaar is
Gerrit van de Kamp, voorzitter van politievakbond ACP is blij dat het onderzoek naar de Rotterdamse agente die een arrestant schopte, klaar is. Binnen de politie was dit het gesprek van de dag, aldus Van de Kamp over het schopincident van 17 juni aan de Riederlaan.
Telegraaf 26 juni 2012
ACP beslist later over FNV
De politiebond ACP beslist pas na het weekend of ze al dan niet toetreedt tot de nieuwe vakbeweging. Voorzitter Gerrit van de Kamp heeft dat vrijdag gezegd.
Telegraaf 22 juni 2012
'Wachten met oordeel politie'
Politici en andere personen moeten de discipline opbrengen om te wachten met een oordeel over het politieoptreden in Rotterdam, totdat alle feiten bekend zijn. Iedereen heeft al een oordeel klaar voordat duidelijk is wat er precies is gebeurd.
Telegraaf 20 juni 2012
ACP: variabele boete is een goed idee
DEN HAAG - Politieagenten de keuze laten uit drie in hoogte verschillende boetebedragen voor één overtreding, is een goed idee. Dat vind Gerrit van de Kamp, voorzitter van de politievakbond ACP.
Nederlands Dagblad 2 december 2011
Onrust politiestudenten
Politievakbond ACP heeft samen met politiestudenten een petitie en een zwartboek over salariskorting van studenten overhandigd aan minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie. De petitie was door meer dan 1000 studenten ondertekend, zo liet voorzitter Gerrit van de Kamp dinsdag weten.
Telegraaf 15 november 2011
‘Risico door onderbezette meldkamers’
DEN HAAG - Doordat meldkamers onderbezet zijn, ontstaan gevaarlijke situaties voor politiemensen en burgers. Gerrit van de Kamp, voorzitter van politievakbond ACP, bevestigt zaterdag berichtgeving daarover door de NOS.
Nederlands Dagblad 29 oktober 2011 - ook in: De Pers RTL Nieuws Telegraaf
Politiebond dreigt met actie
De top van het politiekorps in Amsterdam weigert tot op heden agenten die goed functioneren een hoger salaris te geven, zoals vorig jaar is besloten in overleg tussen het ministerie van Veiligheid en Justitie en de politievakbonden.
Telegraaf 14 oktober 2011

Blader terug in de tijd

Nederlandse Politiebond in beeld


Deel dit dossier